Total categorii: 1206 Total linkuri: 129.266 Marime text:  
CONTINUT
flori.ebul.ro
  Ingrijirea florilor  
     
  Flori de primavara  
     
  Pentru o gradina frumoasa  
     
  Aranjamente florale  
     
  Pagini similare  
     
  Publicitate:  
     
  Imagini cu flori  
     
  Flori in ghiveci  
     
  Articole despre flori  
     
  Flori de gradina  
     
  Floarea la angiosperme  
a ia naştere fie din mugurii florali, fie din mugurii micşti ce se găsesc pe ramurile scurte ale tulpinii, în majoritatea cazurilor la subsoara frunzelor. Ea este formată dintr-un lăstar scurt, cu frunzele mai mult sau mai puţin metamorfozate, în funcţie de rolul care îl au de îndeplinit. Partea tulpinală constituie axul florii, de obicei scurt şi lăţit la vârf, formând receptaculul floral. Acesta are forme diferite, bombat ca un disc, scobit ca o cupă, cilindric sau conic. Receptaculul reprezintă deci partea mai dezvoltată a codiţei florii, care se numeşte şi peduncul floral. Pe acest recepatcul se inseră piesele florale. Elementele florale sunt formate din: sepale (primele care apar la marginea receptaculului) şi petale (mai spre interior); totalitatea acestor elemente constituie învelişurile florale, după care urmează dispuse pe 1 sau 2 cicluri, şi carpelele, formând ultimul verticil din centrul receptaculului.
     
  Descriere  
Floarea reprezintă organul de înmulţire al gimnospermelor şi angiospermelor. Pagina va ofera informatii si linkuri utile despre flori.
     
  Flori exotice  
     
  Interesant  
     
  Flori decorative  
     
  Plante medicinale  
     
  Publicitate  
     
(c) 2008 ebul    Toate drepturile rezervate   Termeni si conditii   Adaugă link   Contact   Raporteaza greseala   Construieste si tu o pagina  
0-9   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Construieşte şi tu o pagină
X
Construieste si tu o pagina